WIE ZIJN WIJ?

DecoRad® Systems ontwikkelt, produceert en vermarkt mobiele infrarood- en UV-apparatuur voor de professionele gebruiker. Voor de (semi-)industriële markt levert DecoRad® ook LED-apparatuur. Er wordt samengewerkt met de hele keten, van chemiefabrikant tot eindklant, om het concept van versneld drogen en uitharden succesvol in de markt te zetten.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij onmiskenbaar de specialist op het gebied van mobiel infrarood drogen en ultraviolet uitharden. Niet alleen onze klanten, maar ook onze partners bevinden zich over de hele wereld. Door de unieke modulaire opbouw van onze apparatuur, is de eindgebruiker in staat om zelf kleine technische aanpassingen en upgrades uit te voeren.

De technologie die DecoRad® Systems gebruikt komt voort uit een industrie innovatietraject dat reeds in het jaar 2002 aanving. Onder de naam DecoRad® werkten onder andere Stichting Houtresearch, DSM, AKZO Nobel, Philips en de Nederlandse schildersorganisatie FOSAG samen aan een oplossing voor de aangekondigde regelgeving rondom het gebruik van duurzame watergedragen verf. De oplossing is gevonden in het aanstralen van verf met behulp van infrarood en UV-licht om versnelde droging en uitharding te bewerkstelligen.

Sinds 2010 is DecoRad® Systems zich steeds meer gaan richten op het uitharden van UV-coatings op vloeren. Alle ondergronden zijn geschikt; hout, beton, elastisch en PU/Epoxy. De LED-apparatuur is geschikt voor het uitharden van LED-olie op een houten ondergrond.

DecoRad® Systems staat met twee benen in de markt. Ontwikkeling en productie worden in eigen beheer gedaan en in overeenstemming met de wensen van de markt. Er wordt grote zorg, tijd en aandacht besteed aan het verder (door)- ontwikkelen van huidige en nieuwe toepassingsmogelijkheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met grondstoffenleveranciers, verffabrikanten, eindgebruikers en meer.

De DecoRad® apparatuur is voorzien van de laatste technieken op het gebied van elektronica, software, infrarood en UV-lampen. Vele projecten hebben de werking van DecoRad® machines meer dan aangetoond.