FAQ’s

Hieronder staat een overzicht van veel gestelde vragen over de DecoRad® apparatuur. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

In de DecoRad® Handmate zitten 2 infrarood lampen en 1 UV lamp.
In de DecoRad® Automate zitten 6 infrarood lampen en 6 UV lampen.
In de DecoRad® Floormate zit 1 UV lamp.

De gebruikte infrarood en UV straling is bij correct gebruik niet schadelijk voor de gezondheid. Het is tijdens gebruik verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen, als lange mouwen, handschoenen en het bijgeleverde DecoRad® UV-werende gelaatsscherm te dragen. De DecoRad® apparatuur is door TNO uitvoerig getest en goedgekeurd bevonden.

Het is alleen mogelijk glas te breken door middel van het aanstralen met de DecoRad® apparatuur door langere tijd op dezelfde plaats te blijven.

DecoRad® apparatuur werkt alleen in combinatie met oplosmiddelarme watergedragen verf, oplosmiddelvrije lakken, reparatiemiddelen en vloercoatings. Ondanks het energiegebruik van de apparatuur kan er absoluut gesproken worden van een milieuvoordeel. Daarnaast kan er met DecoRad® efficienter gewerkt worden en langer op 1 plek, waardoor minder reiskilometers (lees: minder uitstoot CO2) gemaakt hoeven worden. Ruimtes kunnen sneller in gebruik genomen worden en ramen en deuren kunnen direct gesloten worden, waardoor er minder verlies van warmte of koude zal zijn.

De DecoRad® apparatuur wordt rechtstreeks geleverd. Voor de Verenigde Staten is American Ultraviolet distributeur.

De levensduur van infrarood lampen is ca.500 branduren. De lamp blijft zijn werking behouden totdat deze gesprongen is. De levensduur van UV-lampen in de Handmate en Automate is circa 500 branduren. De levensduur van de UV-lamp in de Floormate is minimaal 500 branduren. De lamp verliest na verloop van tijd zijn kracht. Uiteraard gelden deze tijden bij normaal gebruik. Wanneer bij het meten van de lamp de energie opbrengst 20-25% minder is, dient deze te worden vervangen.

Voor alle DecoRad® apparatuur is geen krachtstroom nodig; een normale wandcontactdoos aansluiting volstaat.

Het verbruik van de Handmate is gecombineerd maximaal 1200 watt.
Dit vereist een 10 Ampere zekering/stop. Het verbruik van de Automate is maximaal 2400 watt. Dit vereist een 10 of 16 Ampere zekering/stop. Het verbruik van de Floormate is maximaal 3000 watt. Dit vereist een 16 Ampere zekering/stop.

Op alle producten zit 1 jaar carry-in garantie, dit met uitzondering van de lampen. Bewaar uw aankoopbewijs / factuur goed, deze geldt als bewijs. Op het moment van aankoop gaat het jaar garantie in. Wanneer er gebreken zijn aan de DecoRad® apparatuur, welke niet door opzet of onzorgvuldigheid zijn ontstaan, kunt u contact opnemen met DecoRad® Systems.

Load More